Projekt poboljšanja
vodnokomunalne infrastrukture
aglomeracija Cres, Martinšćica,
Nerezine, Mali i Veli Lošinj

O projektu

Projekt „PROJEKT POBOLJŠANJA VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE AGLOMERACIJA CRES, MARTINŠĆICA, NEREZINE, MALI I VELI LOŠINJ“ provodi se sa svrhom poboljšanja vodoopskrbe odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a u cilju zaštite vodnih resursa Republike Hrvatske te zaštite okoliša. Provedbom projekta poboljšat će se postojeći sustav odvodnje i vodoopskrbe na području aglomeracija CRES, MARTINŠĆICA, NEREZINE, MALI I VELI LOŠINJ, kroz uspostavu funkcionalnog sustava odvodnje, učinkovitog pročišćavanja otpadnih voda, smanjenje gubitaka na vodoopskrbnom sustavu te povećanja broja stanovnika priključenih na sustav vodoopskrbe i sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

 

AGLOMERACIJA CRES, MARTINŠČICA, NEREZINE, MALI I VELI LOŠINJ čine naselja Grad Cres, Martinšćica, Miholašćica, Nerezine, Sveti Jakov, Osor, Mali Lošinj, Artatore, Ćunski i Veli Lošinj.

Projekt „PROJEKT POBOLJŠANJA VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE AGLOMERACIJA CRES, MARTINŠĆICA, NEREZINE, MALI I VELI LOŠINJ“ sufinancira se sredstvima EU u okviru Operativnog programa za konkurentnost i koheziju 2014.-2020., sredstvima iz Kohezijskog fonda udjelom od 68%, a ukupne je vrijednosti 387 milijuna kuna bez PDV-a.

Saznaj više

  

Naziv korisnika

Vodoopskrba i odvodnja
Cres Lošinj d.o.o.

  

Ukupna vrijednost projekta

486.593.045,00 HRK

  

EU sufinanciranje projekta

263.355.489,05 HRK

  

Razdoblje provedbe projekta

1. siječnja 2014. –
31. prosinca 2023.