Kategorije
Novosti

Dinamika radova u naselju Nerezine i Sv. Jakov u sklopu „Projekta vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Cres, Martinšćica, Nerezine, Mali i Veli Lošinj“

U sklopu „Projekta vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Cres, Martinšćica, Nerezine, Mali i Veli Lošinj“ u naselju Nerezine od 26. rujna 2023. do prosinca 2024. godine u tijeku su radovi na sustavu vodoopskrbe i odvodnje sanitarnih otpadnih voda sa crpnim stanicama.

Riječ je o radovima polaganja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže u trup prometnice, odnosno odvijat će se radovi na opskrbnom vodovodu, sanitarnoj kanalizaciji, magistralnom transportnom vodovodu te distributivnoj telekomunikacijskoj kanalizaciji. Za vrijeme odvijanja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa.

Na prikazu niže prikazana je ukupna planirana dinamika izvođenja radova po datumima u naselju Nerezine.

U sklopu vodoopskrbe i odvodnje naselja Nerezine, na karti u nastavku prikazana je planirana dinamika radova na sanitarnim kolektorima u Ulici A. Žuklića, dijelu Ulice Vladimira Gortana, u Ulici Sv. Frane i Put Osorčice, crpnoj stanici Sv. Frane te vodovodnim ograncima.

Za uvećani prikaz kliknite desnim klikom miša i odaberite opciju “Otvori sliku na novoj kartici”

Ujedno, ovim Projektom planirani su radovi na transportnom vodovodu i distributivnoj telekomunikacijskoj kanalizaciji, koji bi trebali započeti u siječnju 2024. godine prema dinamici kakva je prikazana u preglednoj karti u nastavku:

Za uvećani prikaz kliknite desnim klikom miša i odaberite opciju “Otvori sliku na novoj kartici”

U listopadu 2023. godine započeli su radovi u Ulici Sv. Frane u Nerezinama od kućnog broja 5 do kućnog broja 10A, koji će se nastaviti u studenom i prosincu do kućnog broja 53 te nakon toga do kućnog broja 21. Paralelno su planirani radovi u Ulici Vladimira Gortana.

Ujedno, krajem prosinca planiran je početak radova u Ulici sv. Frane od kućnog broja 21 do kućnog broja 61, koji će trajati do 20. veljače 2024. godine. Paralelno se planira izvođenje radova u Ulici Vladimira Gortana.

U mjesecu veljači paniran je nastavak radova u Ulici sv. Frane od kućnog broja 61 do spoja s Ulicom Vladimira Gortana, koji će trajati otprilike do travnja.

Kroz mjesec svibanj i lipanj, odnosno do početka privremene zabrane izvođenja građevinskih radova zbog turističke sezone, u planu je asfaltiranje Ulice Sv. Frana i Ulice Vladimira Gortana u Nerezinama.

U rujnu 2024. godine, odnosno po završetku privremene zabrane izvođenja radova zbog turističke sezone, ponovo započinju radovi u Ulici Sv. Frane od kućnog broja 21 do Ulice Antuna Žuklića 1/A koji će trajati otprilike do studenog 2024. godine.

U studenom 2024. godine planiran je početak radova u Ulici Antuna Žuklića od kućnog broja 1/A do spoja s Ulicom Vladimira Gortana. Planirano trajanje ovih radova je do prosinca 2024. godine.

U naselju Nerezine odvijat će se radovi i na vodospremni Nerezine 2, odvodnom i dovodnom cjevovodu te sanitarnim kolektorima. Planirano je da će radovi na dionici prikazanoj niže na karti započeti 1. prosinca 2023. te završiti otprilike 15. studenog 2024. godine, a točna dinamika radova prikazana je u nastavku:

Za uvećani prikaz kliknite desnim klikom miša i odaberite opciju “Otvori sliku na novoj kartici”

Ujedno, planirano je da će radovi na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji sustava odvodnje i vodoopskrbe započeti i u naselju Sv. Jakov. Riječ je o radovima na sanitarnoj kanalizaciji, tlačnom vodu sanitarne kanalizacije, crpnoj stanici, vodoopskrbnoj mreži i magistralnom cjevovodu.

Planirani početak radova je 1. studenog 2023. godine, dok je završetak planiran 15. lipnja 2024. godine prema rasporedu kako slijedi:

Za uvećani prikaz kliknite desnim klikom miša i odaberite opciju “Otvori sliku na novoj kartici”