Kategorije
Novosti

Dinamika radova u naselju Osor u sklopu „Projekta vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Cres, Martinšćica, Nerezine, Mali i Veli Lošinj“

U sklopu „Projekta vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Cres, Martinšćica, Nerezine, Mali i Veli Lošinj“ u naselju Osor od listopada 2023. do svibnja 2024. planirano je izvođenje arheoloških i građevinskih radova.

U listopadu započeli su arheološki radovi na nekoliko lokacija. Točne lokacije prikazane su na preglednoj karti, a strelice plave boje označavaju smjer izvođenja radova. Crvenim strelicama označen je smjer gravitacijskog tečenja kanalizacije.

U mjesecu studenom i prosincu 2023. godine, uz arheološke radove, izvode se i građevinski radovi prema planiranoj dinamici prikazanoj u nastavku:

U siječnju, veljači, ožujku i travnju 2024. godine nastavljaju se planirani arheološki i građevinski radovi prema preglednoj karti u nastavku:

U svibnju 2024. godine, nakon planiranog završetka arheoloških radova, izvodit će se završni građevinski radovi prema sljedećem prikazu: